Hej!

Denna sida är tillägnad och dedikerad till alla de fantastiska människor i Sverige som jobbat som lärare på en skola. Alla har vi säkert någon gång stött på en lärare som på något sätt har hjälpt till att forma oss som den person vi är idag. Det finns lärare som stöttat, sporrat, inspirerat och påverkat oss på ett eller annat sätt. Vi vill med denna sida samla olika typer av minnen, som skickats in av läsare. Ni kan även nu fortsätta att skicka in mail för att hylla just er lärare!

lägga om taket

Folkhögskolan, Lars-Göran

En motivering: Lars-Göran såg potential hos var och en av oss. Jag hade honom i flera ämnen samt som klasslärare. Med honom som lärare var alla lektioner enkla!

Ett minne: Matte var mitt svåraste ämne, men Lars-Göran hjälpte mig enormt mycket. Sedan så sa han alltid mycket bra tal, om alla matte-tal i boken, oavsett uträkning.

En hälsning: Lars-Göran, tack för att du gjorde så att jag klarade av matte a+b. Utan dig och det hade jag inte idag kunnat läsa vidare till att jobba med takomläggning.

tapetsera

Högstadiet, Pawel

En motivering: Pawel var min bildlärare och han ansåg att ALLA kan rita, även jag, fast det mest var streckgubbar. Han peppade oss alla att göra det bästa vi kunde.

Ett minne: Pawel kunde vara riktigt glad men även ha sina sura stunder. En gång blev han förnärmad av en tavla som hade målats av två elever, så han slog näven rakt igenom den. Dock bad han om ursäkt efteråt.

En hälsning: Pawel, tack för att du trodde på mig. Inte är jag en konstnär idag, men måleri, och tapetsering, det är min grej. Kanske du hade något med det att göra.

Klass 6, Lotten

En motivering: Lotten var en lärare som verkligen såg oss alla som individer. Hon visste direkt om någon av oss behövde extra hjälp, samt jobbade en hel mot mobbning, som tyvärr förekom en del.

Ett minne: Vi var på klassresa och jag blev tyvärr lite dålig, så Lotten och en annan lärare förbarmade sig över mig och gick med mig i Gamla stan, Stockholm, då jag inte orkade gå med mina klasskamrater.

En hälsning: Tack Lotten, för att du stöttade mig. Du gav mig vilja att plugga vidare och bli takläggare som är jag är idag.

Högstadiet, Lars, Göteborg

En motivering: Lars var en person som motiverade alla. Både oss elever och andra lärare. Han hade alltid något gott att säga om alla. Tror inte jag har hört ett enda elakt sagt från honom!

Ett minne: Lars var lärare i historia och han kunde mer eller mindre rollspela olika karaktärer ur böckerna. Det var hysteriskt roligt och gjorde att man mindes allt på proven sen!

En hälsning: Lars, tack vare dig, så är även jag lärare idag och lär ut historia på samma sätt. Men jag är nog inte hälften så bra som du är!