Folkhögskolan, Ture, Fristad,

En motivering: Ture var den mattelärare som fick mig att förstå att jag inte var dum i huvudet! Han visade mig att det visst går att räkna matte, på en mängd olika sätt och att faktiskt klara av både A och B matte som det hette då.

Ett minne: Jag minns en gång jag hade räknat ut ett tal och bad honom komma och kolla. Han tyckte de var fantastiskt, för han sa, det talet ska inte räknas ut på det viset, MEN, det är rätt och det går att göra så med! Han till och med hämtade den andra matteläraren och visade honom min uträkning!

Ett till minne: Jag minns att när det var prov och det handlade om geometri, så var Ture helt ok med att vi hade med oss material för detta. Samma sak med miniräknare. Detta då han ansåg att i vanliga livet sedan så har man ändå tillgång till det!

En hälsning: Tack Ture för att du fick matematiken att bli rolig och att jag fixade mina betyg, så att jag kunde läsa vidare!

Leave a Reply